Welkom bij Rottweiler kennel Mea Vota

In 1986 zagen wij bij familie een foto van een Rottweiler. Onze eerste kennismaking met het ras en het was liefde op het eerste gezicht. Onze eerste Rottweiler Scheba kwam uit Eindhoven bij kennel "Lucky Clover" vandaan. Een zeer pittige dame. Een jaar later kwam uit dezelfde combinatie de reu Bobby erbij. In 1993 is Scheba veel te jong overleden en in 1995 hebben we bij De Runderkraal Whoopi gehaald. Het was de bedoeling met haar te gaan fokken. De voorbereiding bestond onder andere uit het volgen van een AKK-cursus nu KK1 genaamd. Helaas had Whoopi een slechte heup en ging het fokken met haar niet door. Wel werd en wordt de nodige ervaring opgedaan bij Bouvier- en Dwergschnauzerkennel Van Aqualand Bouviers- en Dwergschnauzers van Lous van Ruitenbeek, die niet onverdienstelijk Bouviers en dwergschnauzers zwart/zilver fokt. Bobby overleed in 2000 op een mooie leeftijd van bijna 13 jaar. In 2003 kwam Muggle erbij. Wederom een Runderkraal en zij kon het prima vinden met Whoopi. In 2004 is Whoopi overleden. Zij is op een maand na 10 jaar oud geworden.

Met Muggle hebben we ons eerste nestje gefokt. Ze was een mooie hond met heel veel temperament, will to please en had een zeer sociaal karakter. Wij danken dan ook de fokkers, Gerarda en Jos Geerts van De Runderkraal voor zo'n fijne hond. Op de zeer hoge leeftijd van 11 jaar is zij BeNeLux Veteranenwinster 2014 en Oostenrijks- en Luxemburgs veteranenkampioen geworden. Van Muggle, onze grote vriendin, hebben we helaas afscheid moeten nemen toen zij 12,5 oud was. Bibi een dochter uit Muggle's tweede nestje, hebben we aangehouden. Zij heeft met veel dank aan Lous van Ruitenbeek van Van Aqualand Bouviers- en Dwergschnauzers, IPO1 gehaald. Ook zij heeft een prachtig nestje gehad. Helaas mocht een tweede nestje met haar niet lukken. In april 2017 is Asley v.d. Runderkraal bij ons gekomen. Zij is een achternichtje van Bibi en ze kunnen het heel goed met elkaar vinden. Een zeer sociale hond met een heel lief karakter, altijd in voor een spelletje , me and my shadow en is af en toe zo koppig als een ezel. We hopen in de toekomst een nestje met haar te fokken.

Ons doel is evenwichtige, sociale en bovenal gezonde Rottweilers te fokken welke de rasstandaard zo dicht mogelijk benaderd. We zullen er alles aan doen om de pups zo goed mogelijk te socialiseren en de 'toekomstige' eigenaren te begeleiden.